Fakta om skolan

Här hittar du fakta om Almby skola, vår vision, verksamhetsidé och värdegrund. Här finns även länkar till våra blanketter, planer och styrdokument.

Almby skolas logotyp

Almby skola ligger på öster i Örebro. Här går cirka 900 elever från förskoleklass till årskurs 9.

Vår vision och verksamhetsidé

Lärande i fokus

Hos oss får eleverna 10 år på sig att utveckla kunskaper och värden i en tillgänglig och trygg miljö. Våra elever är alla vuxnas gemensamma ansvar.

Olikhet berikar

Eleverna berikas av varandras olikheter. Vi är en förebild för ett mer inkluderat samhälle oavsett bakgrund, förutsättningar och behov.

Respekt för individen

Våra elever lämnar Almby skola med god självkänsla, empatisk förmåga och väl förberedda för livet.

Vår värdegrund

Vår värdegrund innebär att:

• alla ska respektera människors lika värde, utvecklas till intellektuellt nyfikna, kritiskt reflekterande och solidariska människor.
  • eleverna ska känna trygghet och arbetsglädje, uppmuntras och få självkänsla.

Det betyder att vi arbetar för att:

• eleverna ska ha godkända kunskaper i alla ämnen när de lämnar skolan.
  • undervisningen ska utgå från elevens mognadsnivå och tidigare förvärvad kunskap
    elever och personal visar varandra respekt.
  • öka elevers och föräldrars inflytande, medverkan och ansvarstagande.

Blanketter, planer och styrdokument

Gemensamma för Almby skola

Gemensamma för Örebro kommuns grundskolor

Blanketter och styrdokument som är gemensamma för alla kommunala grundskolor finns på orebro.se:

Nationella styrdokument

Nationella styrdokument som gäller för alla skolor i Sverige hittar du på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats.

Politiskt ansvar

Grundskolenämnden ansvarar för de grundskolor som drivs av Örebro kommun. Ledamöter i nämnden, sammanträdestider, protokoll med mera hittar du på orebro.se.länk till annan webbplats