Fritidshem

För elever i årskurs F–6 erbjuder vi fritidsverksamhet för de barn vars föräldrar arbetar eller studerar. Våra öppettider är kl. 6.30–17.30.

Fritidshem för årskurs F–3

Öppning sker kl. 6.30–7.30 i förskoleklassens fritidshjärta. Kl. 7.30 går årskurs 2 och 3 till övre fritidshjärtat. Kl. 8 hämtar respektive klasslärare sina elever.

På eftermiddagen samlas alla kl. 16.30 i respektive fritidshjärta. Kl. 16.50 fortsätter fritidsverksamheten i nedre fritidshjärtat.

Om ditt barn kommer före kl. 7 serveras en enklare frukost. Kommer ditt barn efter kl. 7 räknar vi med att ditt barn har ätit frukost hemma.

Fritidshem för årskurs 4–6

Fritidshem för årskurs 4–6 håller till i årskurs fyras lokaler på Tybblelundsskolan, Entré C2.

Det är viktigt att anmäla till sin fritidspersonal att man är ”här nu” eller säga till att man går hem om man har anmäld fritidstid. De barn som är terminsplacerade behöver inte säga till att de går hem.

Öppningar och stängningar sker i samarbete med årskurs F–3.

Du behöver meddela om ditt barn får gå hem själv, blir hämtad av någon annan än vårdnadshavare eller om ditt barn följer med någon kompis hem.

När barnen börjar mellanstadiet arbetar vi inte på samma sätt som på lågstadiet, där det var en fritidspedagog i varje klass som hade koll på barnens fritidstider och prickade av i klassrummet varje eftermiddag. Självklart har vi koll på barnens fritidsschema, men barnen måste själva ansvara för att efter skoldagens slut möta upp fritidspedagog på anvisad plats för att anmäla närvaro.

Terminsplacering

Det är vanligt att man börjar gå hem själv under mellanstadiet . Om det är så att ert barn inte behöver fritidshem varje dag kan ni välja så kallad terminsplacering. Det innebär att ditt barn får vara totalt 15 dagar per termin på fritids, t.ex. på skollov men även vanliga skoldagar. Har ditt barn terminsplacering betalar ni 400 kr per termin, istället för att betala en fritidsräkning varje månad.

Dagar då fritids är stängt eller stänger kl. 15.45

På sidan Läsårets tider kan du se vilka dagar fritids har stängt.

En måndag i månaden stänger vi kl. 15.45 för personalplanering. Meddela oss minst två veckor innan om ditt barn behöver omsorg vid stängning.

Höstterminen 2020

Måndag 31 augusti

Måndag 28 september

Måndag 2 november

Måndag 30 november

Vårterminen 2021

Måndag 18 januari

Måndag 15 februari

Måndag 15 mars

Måndag 26 april

Måndag 31 maj

Lämna in schema på barnets tider

Lämna in schema via e-skola

Vi vill att du lämnar in ett schema med uppgifter om vilka tider ditt barn kommer att vara på fritids, så kallad vistelsetid. Det gör det enklare för oss att planera vår verksamhet på bästa sätt. Enklast gör du det via e-tjänsten ovan. När du loggat in, välj "Skola 24 – här kan du anmäla frånvaro, se schema, registrera uppgifter till fritids t.ex. vistelsetid". Vill du göra en tillfällig ändring välj "Tillfällig ändring" i Skola24.

För att använda e-tjänsten behöver du Bank-id.

Schemat ska du lämna in senast 14 dagar innan det börjar gälla. Om det blir ändringar i schemat vill vi att du uppdaterar schemat. Även ändringar vill vi ha in senast 14 dagar innan.

Enhet

Fritids Blå