Fritidshem

För elever i årskurs F–6 erbjuder vi fritidsverksamhet för de barn vars föräldrar arbetar eller studerar. Våra öppettider är kl. 6.30–17.30.

Fritidshem för årskurs F–3

Öppning sker kl. 6.30–7.30 i nedre fritidshjärtat. Kl. 7.30 går årskurs 1 och 2 till övre fritidshjärtat. Kl. 8 hämtar respektive klasslärare sina elever.

På eftermiddagen samlas alla kl. 16.30 i respektive fritidshjärta. Kl. 16.50 fortsätter fritidsverksamheten i nedre fritidshjärtat.

Om ditt barn kommer före kl. 7 serveras en enklare frukost. Kommer ditt barn efter kl. 7 räknar vi med att ditt barn har ätit frukost hemma.

Fritidshem för årskurs 4–6

Fritidshem för årskurs 4–6 håller till i årskurs fyras lokaler på Tybblelundsskolan, Entré C2.

Det är viktigt att anmäla till sin fritidspersonal att man är ”här nu” eller säga till att man går hem om man har anmäld fritidstid. De barn som är terminsplacerade behöver inte säga till att de går hem.

Öppningar och stängningar sker i samarbete med årskurs F–3.

Du behöver meddela om ditt barn får gå hem själv, blir hämtad av någon annan än vårdnadshavare eller om ditt barn följer med någon kompis hem.

När barnen börjar mellanstadiet arbetar vi inte på samma sätt som på lågstadiet, där det var en fritidspedagog i varje klass som hade koll på barnens fritidstider och prickade av i klassrummet varje eftermiddag. Självklart har vi koll på barnens fritidsschema, men barnen måste själva ansvara för att efter skoldagens slut möta upp fritidspedagog på anvisad plats för att anmäla närvaro.

Terminsplacering

Det är vanligt att man börjar gå hem själv under mellanstadiet . Om det är så att ert barn inte behöver fritidshem varje dag kan ni välja så kallad terminsplacering. Det innebär att ditt barn får vara totalt 15 dagar per termin på fritids, t.ex. på skollov men även vanliga skoldagar. Har ditt barn terminsplacering betalar ni 400 kr per termin, istället för att betala en fritidsräkning varje månad.

Dagar då fritids är stängt eller stänger kl. 15.45

På sidan Läsårets tider kan du se vilka dagar fritids har stängt.

En måndag i månaden stänger vi kl. 15.45 för personalplanering. Meddela oss minst två veckor innan om ditt barn behöver omsorg vid stängning.

Grundschema

Vi vill att du fyller i ett schema med uppgifter om vilka tider ditt barn kommer att vara på fritids. Om det blir ändringar i schemat vill vi att du uppdaterar schemat. Det gör det enklare för oss att planera vår verksamhet på bästa sätt.

Här kan du ladda ner och fylla i "Schema vistelsetid för barn i kommunal förskola och fritidshem".länk till annan webbplats

Enhet

Förskoleklass