Fakta om skolan

Här hittar du fakta om Sveaskolan och vår vision. Här finns även länkar till våra blanketter, planer och styrdokument.

Sveaskolan är en skola mitt i Örebro, ett par kvarter från stadens centrum med affärer och torg.

Här går elever i förskoleklass, årskurs 1–6 i grundskolan, grundsärskola, grundsärskola med inriktning träningskolan.

Sveaskolan har totalt 235 elever, varav 35 elever inom grundsärskolan. Personalgruppen omfattar drygt 40 personer med yrkeskategorierna elevassistenter, fritidspedagoger, förskollärare, lärare, specialpedagoger, skolassistenter och vaktmästare.

Vår vision

Det här är vår vision

Vi alla tillsammans för trygghet, glädje, kunskap och utveckling.

Visionen har utarbetats av samtliga elever, personal och föräldrarepresentanter. Den har sin utgångspunkt i den mångfald som verksamheten består av. Något vi ser som en styrka med spännande möjligheter.

Sveaskolans målsättning är att skapa en verksamhet som genomsyras av trygghet, glädje, kunskap och utveckling för individen, gruppen och verksamheten i stort.

Ambitionen är att vi har en trygg och positiv social gemenskap där varje individ möts med omtanke, intresse och uppskattning. Mångfalden i vår skola berikar oss alla och genom att tillvarata detta skapas tolerans och respekt inför våra likheter liksom våra unika särdrag.

Förutom vårt visionsarbete är lärprocessen, språk- och matematikarbetet samt föräldrasamarbete inriktningar på utvecklingsarbeten som pågår långsiktigt hos oss. Dessutom samarbetar vi med Kulturskolan för att estetiska uttryckssätt ska ingå som berikande delar i vår lärmiljö.

Blanketter, planer och styrdokument

Gemensamma för Sveaskolan

Gemensamma för Örebro kommun

Gemensamma blanketter och styrdokument finns på orebro.se:

Nationella styrdokument

Nationella styrdokument som gäller för alla skolor i Sverige hittar du på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats.

Politiskt ansvar

Grundskolenämnden ansvarar för de grundskolor som drivs av Örebro kommun. Ledamöter i nämnden, sammanträdestider, protokoll med mera hittar du på orebro.se.länk till annan webbplats