Fakta om skolan

Sörbyängsskolan ligger inrymd i Sörbyängens centrumanläggning. Vi är en F–6-skola och är tillsammans cirka 230 elever och 30 personer i personalen.

Sörbyängsskolans vision, är att arbeta för en hälsofrämjande skola där allt arbete ska genomsyras av ett hälsotänkande i mötet med eleverna.

Sörbyängsskolan tillhör Ängens skolområde, i Örebro kommun.

I Ängens skolområde tillhör även Navets skola, Eklundaskolan, Sveaskolan, Sörbyskolan och Kryddgårdsskolan.

Skolans ledning

Sörbyängsskolans personal är fördelad på tre stora enheter, skolår F-3 och skolår 4-6 samt fritids. Varje arbetsenhet har en utvecklingsledare och en förstelärare som tillsammans med skolans rektor, specialpedagog och administratör utgör skolutvecklingsgruppen.

Arbetslag

Skolan arbetar utifrån ett helhetstänk och vi-känsla men har tre arbetslag.

• Arbetslag F–3 består av lärare, förskollärare och fritidspedagoger.
  • Arbetslag 4–6 består av klasslärare och lärare i praktiska ämnen som jobbar i årskurserna 4–6.
  • Arbetslag Fritids som består av fritidspedagoger, elevassistenter och förskollärare.

Övrig personal

På skolan arbetar också ett antal resurspedagoger, kurator, skolsköterska, specialpedagog, vaktmästare och kökspersonal.

Blanketter, planer och styrdokument

Gemensamma för Örebro kommuns grundskolor

Blanketter och styrdokument som är gemensamma för alla kommunala grundskolor finns på orebro.se:

Nationella styrdokument

Nationella styrdokument som gäller för alla skolor i Sverige hittar du på Skolverkets webbplatslänk till annan webbplats.

Värdegrund

Trygghet, Glädje och Nyfikenhet

Vår värdegrund styrs av de demokratiska värderingar som vårt samhälle bygger på.
Alla ska känna sig trygga. Därför ingriper vi mot våld, mobbning, rasism och all annan diskriminering.

För att skapa goda kamratrelationer uppträder vi trevligt, använder ett vårdat språk och hjälps åt att lösa konflikter.

Genom att visa hänsyn och respekt för varandra tar vi ansvar för vår arbetsmiljö. Alla ska känna att det är meningsfullt och roligt att gå till skolan.

Politiskt ansvar

Grundskolenämnden ansvarar för de grundskolor som drivs av Örebro kommun. Ledamöter i nämnden, sammanträdestider, protokoll med mera hittar du på orebro.se.länk till annan webbplats