Grundsärskolan

På Engelbrektsskolan finns även grundsärskola. Grundsärskolan är en skolform för de elever som inte bedöms kunna uppnå grundskolans kunskapskrav på grund av att de har en utvecklingsstörning. Grundsärskolan har en egen läroplan och egna kursplaner.

På Engelbrektsskolans grundsärskola finns inriktningarna ämnen och ämnesområden.

Inriktning ämnen

Inriktning ämnen finns från årskurs 4. På denna inriktning läser eleverna ämnena bild, engelska, hem- och konsumentkunskap, idrott och hälsa, matematik, musik, NO, SO, slöjd, svenska och teknik. Eleverna får betyg om eleven eller elevens vårdnadshavare önskar det.

Inriktning ämnesområden

Inriktning ämnesområden finns från årskurs 7. Inriktningen vänder sig till elever som inte kan tillgodogöra sig hela eller delar av utbildningen i grundsärskolans inriktning ämnen. Här läser eleven istället ämnesområdena estetisk verksamhet, kommunikation, motorik, vardagsaktiviteter och verklighetsuppfattning. Undervisningen sker i åldersblandade klasser.

Elevernas skoldag liknar på många sätt grundskolans men praktiska och estetiska ämnen har större utrymme. Antalet elever per klass är lägre än i grundskolan.

Vårt läge gör att vi kan ta del av en fantastisk miljö ute med närhet till Stadsparken och Oset.

Kontaktuppgifter till grundsärskolan

Du når oss säkrast kl. 7.30–8.15 och kl. 14.30–15.

Enhet

Inriktning ämnen